13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFord investește 180 de milioane de dolari în fabrica din Marea Britanie, unde va produce motoare utilizate și la fabricile din România și Turcia.

Ford investește 180 de milioane de dolari în fabrica din Marea Britanie, unde va produce motoare utilizate și la fabricile din România și Turcia.

Ford va investi suma suplimentară de 180 de milioane de dolari pentru a crește cu 70% producția de unități de propulsie pentru vehiculele electrice, la fabrica Halewood din nordul Angliei. Astfel, începând cu 2024, capacitatea unităților de producție a fabricii va crește de la 250 de mii de unități la 420 de mii pe an.(sursa:biziday.ro)

Unitatea de propulsie pentru vehiculele electrice constă într-un motor electric și o cutie de viteze, și înlocuiește motorul și transmisia unui vehicul pe bază de combustibil fosil. Conform Reuters, este de așteptat ca fabrica Halewood să furnizeze 70% din cele 600 de mii de vehicule pe care Ford și le propune să le vândă până în 2026. 

Până în 2030, Ford plănuiește să vândă în Europa numai mașini electrice. Halewood va furniza motoare fabricilor de asamblare din România și Turcia pentru cinci modele de mare volum, inclusiv o versiune electrică a SUV-ului Puma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS