11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCel puțin 19 persoane, majoritatea elevi, au murit într-un atentat asupra unei școli coranice din Afganistan

Cel puțin 19 persoane, majoritatea elevi, au murit într-un atentat asupra unei școli coranice din Afganistan

Cel puţin 19 persoane au fost ucise şi 24 au fost rănite, în principal tineri, într-un atentat produs miercuri asupra unei şcoli coranice din oraşul Aybak, din nordul Afganistanului, a anunţat un medic al unui spital local, transmite AFP, conform Agerpres.

Zeci de explozii şi de atacuri care au vizat civili s-au produs de la revenirea la putere a talibanilor, în august 2021, majoritatea dintre aceste atacuri fiind revendicate de filiala locală a grupării teroriste Stat Islamic (SI-K).

Un reprezentant regional a confirmat că explozia de miercuri s-a produs în madrassa Al Jihad, dar nu a putut preciza numărul victimelor.

Un medic din Aybak, capitala provinciei Samangan, la circa 200 kilometri nord de Kabul, a declarat sub rezerva anonimatului că s-au înregistrat 19 morţi şi 24 de răniţi, adăugând că ”toţi sunt copii şi oameni obişnuiţi”. Potrivit sursei citate, persoanele care au suferit răni foarte grave au fost transferate către spitale mai bine echipate din oraşul Mazar-i-Sharif, la circa 120 kilometri distanţă.

În schimb, potrivit bilanţului anunţat de talibani, 10 elevi au murit şi ”mulţi alţii” au fost răniţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS