6.1 C
Craiova
sâmbătă, 4 februarie, 2023
Știri de ultima orăActualitateAntony Blinken, mesaj pentru România de 1 Decembrie

Antony Blinken, mesaj pentru România de 1 Decembrie

Secretarul de stat american Antony Blinken, afirmă, în mesajul transmis de Ziua Naţională a României, că relaţia dintre România și SUA e puternică, deoarece se bazează pe valori comune şi pe un angajament reciproc pentru pace.

„În numele Statelor Unite ale Americii, felicit poporul român la sărbătorirea Zilei Marii Uniri şi comemorarea unirii ţării dumneavoastră în urmă cu peste 100 de ani. 

Acest an este unul special, când marcăm 25 de ani de parteneriat strategic între Statele Unite şi România. Relaţia noastră este puternică fiindcă este construită pe valori împărtăşite şi pe un angajament comun faţă de pacea şi prosperitatea cetăţenilor noştri şi a oamenilor din întreaga lume. Vizita mea la Bucureşti la începutul acestei săptămâni ilustrează forţa cooperării noastre strânse şi continue în multe aspecte, inclusiv al securităţii, în timp ce rămânem uniţi cu Aliaţii şi cu partenerii noştri ca răspuns la războiul brutal şi neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei. 

Le doresc românilor o zi naţională foarte fericită şi aştept cu interes să facem parteneriatul nostru şi mai puternic în anul care urmează“, a transmis Blinken. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS