21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOperațiunea Admiral: Cea mai mare fraudă de TVA din Europa, anchetată de Parchetul lui Kovesi

Operațiunea Admiral: Cea mai mare fraudă de TVA din Europa, anchetată de Parchetul lui Kovesi

Parchetul European anchetează cea mai mare fraudă de TVA descoperită până acum în Europa, în care ar fi implicate 22 de state, inclusiv România. În cooperare cu agențiile de aplicare a legii din 14 state membre ale UE, instituția a desfășurat marți măsuri de investigare simultane, inclusiv peste 200 de percheziții, în legătură cu o schemă complexă de fraudă în materie de TVA bazată pe vânzarea de bunuri electronice populare, transmite g4Media.

Acțiunea a avut loc în Belgia, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Portugalia, România, Slovacia, Spania și Slovacia. În cadrul acestei operațiuni emblematice a EPPO, au fost deja efectuate percheziții în Cehia, Ungaria, Italia, Țările de Jos, Slovacia și Suedia la 12 și 13 octombrie 2022.

”Toate datele colectate sunt în curs de analiză, iar ancheta privind grupurile de crimă organizată care se află în spatele acestei scheme continuă. Prejudiciile estimate în cadrul operațiunii Admiral se ridică în prezent la 2,2 miliarde de euro. Au fost luate măsuri de recuperare a prejudiciilor, iar mai multe detalii vor fi comunicate imediat ce vor fi cunoscute”, a transmis instituția într-un comunicat.

Citește mai mult aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS