11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei migranți africani au călătorit 11 zile pe cârma unui vapor

Trei migranți africani au călătorit 11 zile pe cârma unui vapor

Trei migranți africani au călătorit 11 zile pe cârma unui vapor pentru a ajunge în Insulele Canare din Nigeria, informează StirileProTV.

    Paza de coastă spaniolă a salvat trei imigranți care au călătorit către Insulele Canare din Nigeria, echilibrându-se pe cârma unui petrolier, chiar deasupra liniei de plutire, potrivit The Telegraph.

    Într-o fotografie distribuită luni pe Twitter de paza de coastă, cei trei pasageri clandestini sunt arătați cocoțați pe cârma petrolierului Alithini II.

    Alithini II, sub pavilion maltez, a sosit luni după-amiază în Las Palmas, în Gran Canaria, după o călătorie de 11 zile din Nigeria, potrivit Marine Traffic, un site de urmărire a navelor.

    Migranții au fost duși în port și îngrijiți de medici pentru deshidratare și hipotermie, a spus paza de coastă pe Twitter.

    „Nu este primul și nu va fi ultimul caz. Pasagerii clandestini nu au întotdeauna același noroc”, a postat pe Twitter Txema Santana, jurnalist și consilier în migrație la guvernul Insulelor Canare.

    Sosirile de migranți în Canare au crescut dramatic de la sfârșitul anului 2019, după ce controalele pe rutele mediteraneene au fost înăsprite.

    În octombrie 2020, patru persoane au călătorit pe cârma unui petrolier din Lagos, ascunzându-se timp de zece zile înainte de a fi descoperite de poliție.

    Migrația pe mare către arhipelag a crescut cu 51% în primele cinci luni ale anului, comparativ cu anul precedent.

    Mii de oameni mor în fiecare an din cauza folosirii bărcilor de lemn sau a celor gonflabile.

    ȘTIRI VIDEO GdS

    ȘTIRI GdS