24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Ciucă a anunțat bugetul Programului Rabla pentru becuri

Premierul Ciucă a anunțat bugetul Programului Rabla pentru becuri

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat marți că înlocuirea becurilor convenționale din locuințe cu becuri cu LED, un program care poate fi numit „Rabla pentru becuri”, va avea asigurat un buget de 400 milioane de lei, printr-o hotărâre care va fi adoptată marți de guvern. Un alt program va fi dedicat autorităților locale pentru înlocuirea lămpilor stradale cu altele pe LED, informează Hotnews.

Premierul a anunțat la începutul ședinței de guvern că se va adopta o hotărâre prin care se vor modifica bugetele Fondului pentru Mediu și al Agenției Fondului pentru Mediu.

„Practic este acea hotărâre de guvern prin care punem în aplicare decizia pentru a finanța proiectele de eficiență energetică de care vor beneficia cetățenii și autoritățile locale.

Prin decizia de astăzi asigurăm un buget de 400 milioane lei pentru înlocuirea becurilor conventionale din locuințe cu becuri cu led, becuri noi, mai performante și mai economice. Practic, îl putem numi Programul Rabla pentru becuri.

De asemenea, comunitățile locale vor beneficia de un program pentru iluminatul public stradal, înlocuind vechile lămpi cu altele pe baza de LED. Pentru acest program asigurăm 500 milioane de lei”, a declarat Ciucă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS