4.8 C
Craiova
joi, 2 februarie, 2023
Știri de ultima orăActualitatePoliţişti reţinuţi pentru că se ocupau de firma personală în timpul serviciului

Poliţişti reţinuţi pentru că se ocupau de firma personală în timpul serviciului

Doi agenţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare au fost reţinuţi pentru operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, după ce au construit case pe care le vindeau, obţinând astfel profit. Ei mergeau, în timpul programului, la depozite de materiale de construcţii sau la şantierele în lucru, informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, cei doi poliţişti sunt acuzaţi de efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană şi delapidare.

“În perioada 2020-2022 au construit în vederea vânzării, în nume personal, mai multe imobile pe raza judeţului Satu Mare şi au obţinut foloase patrimoniale necuvenite, constând în diferenţa dintre suma cu care înstrăinau aceste imobile şi suma declarată ca fiind valoarea pe care o avea imobilul după construire, acte incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care aceştia o îndeplineau.

De asemenea, în perioada de referinţă, aceştia au administrat, în fapt, societăţi comerciale şi au desfăşurat activităţi în numele acestora, precum cumpărarea de materiale de construcţii; angajarea de personal şi coordonarea acestuia; încheierea de contracte cu diferite societăţi având ca obiect comercializarea şi vânzarea de materiale de construcţii în vederea construirii şi vânzării imobilelor”, se arată în comunicat.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare a mai precizat că cei doi poliţişti au făcut deplasări cu autospecialele de poliţie cu care erau planificaţi în serviciul de patrulare şi au mers, în timpul programului de serviciu, fie la depozite de materiale de construcţii, fie la imobilele aflate în construcţie.

Anchetatorii au făcut patru percheziţii în acest dosar. Cei doi poliţişti au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS