25.4 C
Craiova
duminică, 24 septembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateO mafiotă italiancă și un român, reținuți în cazul exploziei bancomatului de la Constanța

O mafiotă italiancă și un român, reținuți în cazul exploziei bancomatului de la Constanța

O italiancă despre care autoritățile spun că ar face parte dintr-un temut sindicat al crimei din Italia, a fost reținută în Constanța, după ce, împreună cu un român, a provocat o explozie, ca să fure banii dintr-un automat bancar, informează ȘtirilePROTV.

Ce nu știau cei doi este că erau filați de poliție. Imediat după lovitură au fost capturați de trupele speciale. Polițiștii susțin că sunt aceleași persoane care au detonat acum 10 zile și bancomatul din comuna Castelu.

Katia Sanginesi, despre care politiștii români spun că ar face parte din ‘Ndrangheta – un puternic sindicat al crimei din Calabria, Italia, acuzat de trafic de droguri, spălare de bani, șantaj și violențe – acționa la noi în țară ajutată de românul Cătălin Apostol.

Cei doi au dat atacul asupra automatului bancar de la intrarea în Pavilionul Expozițional din Constanța la ora 3.35 dimineața. Surse din poliție spun că ar fi folosit o substanță asemănătoare trinitrotoluenului, pe care au detonat-o în timp ce în imobil erau trei paznici.

Au luat din bancomatul detonat 90.000 de lei

”Unul dintre paznici, așa cum are și în consemn, era în interiorul pavilionului, partea dinspre intrarea principală, a auzit explozia. Explozia a însemnat pe lângă zgomot și foarte multe materiale care au fost aruncate spre interiorul pavilionului, a sunat la 112 și a ieșit afară după cei care au comis fapta. I-a văzut, i-a văzut, a încercat să îi prindă, dar nu a reușit”, a declarat Cristian Hagea, director ADPP Constanța.

Din bancomatul pe care care l-au distrus cu explozibil, italianca și complicele ei român au plecat cu 90.000 de lei – spun surse din anchetă.

Paznicul care a auzit explozia ar fi încercat să îi prindă, dar cei doi au fugit cu o mașină.

Doar trei minute le-ar fi luat să provoce explozia și să ia banii.

Polițiștii erau însă pe urmele lor și au reușit să-i prindă în apropiere de campusul Universității Ovidius, la un kilometru distanță..

În mașina celor doi suspecți, anchetatorii au descoperit bani sustrași din bacomatul detonat.

Italianca a participat la șase atacuri în țara sa natală

Cei doi, un bărbat de 48 de ani și partenera lui de 55 de ani, erau filați de anchetatori după detonarea bancomatului de la Castelu. Femeia, spun polițiștii, ar fi membră a grupării Ndragheta, care operează în Italia. Din primele date ale anchetei se pare că cei doi sunt bănuiți de fapte similare comise în Roma și Bari.

Potrivit jurnaliștilor italieni de la Avellino Today, Katia Sanginesi ar fi luat parte la șase atacuri asupra unor automate bancare, alături de alți 12 suspecți – majoritatea dintre ei aflați acum în închisoare.

Anchetatorii italieni spun că pentru a distruge automatele bancare membrii grupării foloseau o tijă cu mâner lung ca să introducă substanța explozivă în interior.

Italianca și complicele ei român au fost audiați și reținuți. Anchetatorii vor să ceară miercuri arestarea lor preventivă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS