10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţişti acuzaţi că au lovit cu picioarele un bărbat încătuşat

Poliţişti acuzaţi că au lovit cu picioarele un bărbat încătuşat

Conducerea IPJ Cluj a demarat o anchetă după ce în mediul online a apărut o filmare în care se vede cum doi polițişti au lovit cu picioarele un suspect aflat la pământ, încătușat, informează TVR.

În imaginile din presa locală se vede cum unul dintre agenți îl calcă pe cap pe bărbatul încătușat, după ce un alt agent îl lovește cu piciorul. În filmare apar inițial doi agenți, iar ulterior vine și un al treilea.

Într-un comunicat de presa, IPJ Cluj a transmis că, în urma apariției imaginilor a fost declanșată o anchetă.

„Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a dispus verificări interne cu privire la intervenția în cadrul unui eveniment din data de 26 noiembrie a.c., produs în municipiul Cluj-Napoca”, se arată în comunicat.

Bărbatul, acuzat că a făcut scandal şi a fugit de poliţişti

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre o stare conflictuală, izbucnită la un local de pe strada Republicii din municipiu.

Ajunși la fața locului polițiștii l-au identificat pe bărbatul responsabil de scandal, iar acesta a refuzat să se legitimeze și a fugit de polițiști.

IPJ Cluj recunoaște într-un comunicat că polițiștii au folosit forța pentru a-l imobiliza și spun că cel urmărit ar fi căzut după ce s-a împiedicat.

Pe imaginile filmate de un amator de la un balcon se vede cum polițiștii folosesc forța și, la un moment dat, unul dintre aceștia se aruncă cu piciorul spre cel pus la pământ, iar celălalt pare că trece cu piciorul peste capul celui imobilizat.

Imaginile nu sunt foarte clare, dar se aude cum victima, pusă la pământ, țipă.

Bărbatul agresat, un tânăr, de 20 de ani, din Cluj-Napoca, a fost sancționat contravențional pentru provocarea de scandal și refuz de legitimare.

Se fac verificări și a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, însă nu în cazul tânărului, ci în cazul agenților de pază ai localului, care ar fi bruscat o femeie și ar fi folosit și spray-ul lacrimogen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS