17.6 C
Craiova
joi, 23 martie, 2023
Știri de ultima orăActualitateCeaţă pe mai multe drumuri din ţară

Ceaţă pe mai multe drumuri din ţară

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunaţ că, la această oră, sunt semnalate condiții de ceață, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Alba, Arad și Timiș.

De asemenea, se circulă în condiții de ceață și pe autostrada A1 Sibiu-Deva, pe segmentul kilometric 316 – 412, vizibilitatea fiind redusă, pe alocuri, între 100 și 150 de metri. Valorile de trafic sunt reduse.

Plouă mărunt pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A1 București-Pitești, carosabilul fiind umed, iar vizibilitatea bună. Traficul se desfășoară îngreunat pe sensul de intrare în Capitală, începând din localitatea Ciorogârla, județul Ilfov.

Pe celelalte artere rutiere principale, respectiv autostrăzile A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, traficul se desfășoară parțial pe un carosabil umed, cu vizibilitate bună și valori normale de trafic.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii îi sfătuiesc pe conducătorii auto:

  • să ruleze cu prudenţă sporită,
  • să păstreze distanţa regulamentară între vehicule,
  • să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare. 
  • Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie. 
  • Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

Informații în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate pe site-ul oficial – www.politiaromana.ro – secțiunea INFOTRAFIC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS