14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn elev a comandat 15 kg de artificii și petarde pe adresa școlii

Un elev a comandat 15 kg de artificii și petarde pe adresa școlii

Un elev, de 13 ani, din Baia Mare, a comandat, pe internet, 15 kilograme de artificii și petarde. A dat adresa școlii la care învață și a cerut plata produselor la livrare. Pe fir au intrat, însă, și polițiștii, care au confiscat pachetul și au deschis un dosar penal, informează Digi24.

Comanda, spun polițiștii, ar fi fost plasată pe internet duminică, 20 noiembrie 2022.

În formularul de comandă completat pe site, pentru livrarea coletului prin curier, băiatul a trecut adresa școlii la care învață și a cerut plata produselor la ridicare.

Câteva zile mai târziu, un alt copil de 13 ani, coleg cu primul, a fost cel care a ridicat pachetul. A plătit pentru cele 15 kg de artificii suma de 380 de lei. 

Pe fir au intrat și polițiștii de la Biroul de Ordine Publică Baia Mare – Compartimentul Proximitate, dar și cei din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

Site-ul care a livrat articolele pirotehnice către minor a încălcat prevederile art. 37, lit. b) și c) din Legea nr. 126/1995 – privind regimul materiilor explozive, republicată și cu modificările ulterioare, spun oamenii legii.

„Articolele pirotehnice din categoriile F1, F2, F3 şi F4, în cantitate totală de aproximativ 15 kilograme, au fost indisponibilizate urmând a face obiectul unei expertize criminalistice. În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”, anunță IPJ Maramureș.

Se pare că artificiile erau vândute de un cetăţean ucrainean, iar banii pe care i-a obţinut în urma vânzării i-au fost confiscaţi.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru operațiuni cu articole pirotehnice, respectiv comercializarea lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS