19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSatu Mare: Cursuri suspendate la două grădinițe. Copiii aveau simptome de enterocolită

Satu Mare: Cursuri suspendate la două grădinițe. Copiii aveau simptome de enterocolită

Zeci de copii de grădiniţă dintr-o localitatea din din localitatea Medieşu Aurit, Satu Mare au ajuns la spital cu simptome de enterocolită. Ca să stingă focarul infecţios izbucnit la grădiniţă, autorităţile au suspendat cursurile preşcolarilor până după minivacanţa de 1 Decembrie. Între timp, inspectorii sanitari încearcă să găsească cauza care a provocat îmbolnăvirea copiilor.

Un număr de 30 de copii de la grădiniţele din localitatea Medieşu Aurit, unde a fost suspendată activitatea, au enterocolită, arată Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ) Satu Mare după centralizarea tuturor datelor.

„Mai exact, este vorba despre 7 copii (dintr-un total de 20) la Structura Iojib; 5 copii (dintr-un total de 26) de la Structura Potău; 18 copii (dintr-un total de 140) de la Medieşu Aurit. Aceste suspiciuni au fost confirmate şi de colaboratorul medical al şcolii, Cabinet Medical Coica Dorel, dar şi de medicul şcolar Basca Reka. Conducerea Şcolii Profesionale ‘George Coşbuc’ Medieşu Aurit a făcut o sesizare în acest sens la Direcţia Sanitar-Veterinară şi la Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare. Totodată, Consiliul de administraţie al şcolii a hotărât suspendarea cursurilor în aceste grupe până la data de 5 decembrie 2022. Între timp, se efectuează procedurile de dezinfecţie”, precizează inspectoratul școlar județean (IȘJ), într-un comunicat de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS