17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBilanțul morților după cutremurul din Indonezia a ajuns la 310

Bilanțul morților după cutremurul din Indonezia a ajuns la 310

Bilanţul morților în urma seismului care a lovit luni provincia Java de Vest din Indonezia a crescut la 310, a anunţat Agenţia naţională de gestionare a dezastrelor, citată de Digi24.

Oamenii se tem că ar putea veni un nou dezastru. Douăzeci şi patru de persoane sunt în continuare date dispărute după ce cutremurul cu magnitudinea 5,6 a provocat alunecări de teren şi a distrus clădiri în Java de Vest.

Henri Alfiandi, şeful serviciilor naţionale de urgenţă, a declarat că operaţiunile de căutare vor continua până luni sau chiar mai mult dacă până atunci nu vor fi găsite toate cadavrele.

„Problemele sunt legate de instabilitatea solului, alunecările de teren agravate de ploile continue şi îngrijorările legate de replicile seismice”, a declarat el la postul de televiziune Kompas.

Peste 2.000 de răniți

Multe dintre victime sunt copii, dintre care unii se aflau în sălile de clasă în momentul producerii cutremurului.

Peste 2.000 de persoane au fost rănite, circa 56.000 de case au fost avariate şi peste 62.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele, a mai spus Suharyanto.

Sute de indonezieni s-au rugat vineri în aer liber, pe un teren de volei, lângă o moschee din Cianjur, care acum are pereții crăpați și geamurile sparte în urma cutremurului.

Sute de replici au zguduit regiunea muntoasă, unde rezidenții îndurerați se adăpostesc în corturi, și așteaptă mâncare, apă și medicamente, provizii care nu au ajuns la timp din cauza ploilor abundente și a alunecărilor de teren.

Indonezia este afectată în mod regulat de seisme sau erupţii vulcanice, datorită poziţiei sale pe „Cercul de foc” al Pacificului, o regiune situată la convergenţa mai multor plăci tectonice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS