4.5 C
Craiova
miercuri, 30 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateElevi împuşcaţi lângă un liceu din SUA

Elevi împuşcaţi lângă un liceu din SUA

Patru elevi au fost împuşcaţi, miercuri dimineaţă, în apropiere de liceul la care învaţă, în oraşul american Philadelphia, imediat după terminarea orelor, care s-au încheiat mai devreme pentru vacanţa de Ziua Recunoştinţei, informează dpa, citată de Agerpres.

Toţi cei patru elevi sunt în stare stabilă şi este de aşteptat să supravieţuiască atacului, care a creat indignare în comunitatea locală. Inclusiv guvernatorul Pennsylvaniei, Tom Wolf, a difuzat un comunicat cu mesajul „Destul!”.

„Recentele atacuri cu armă din SUA au lăsat familii cu goluri în inimi şi locuri goale la masa de Thanksgiving. M-am săturat!”, a scris Wolf.

Atacul de miercuri a avut loc lângă Liceul Overbrook, în jurul orei locale 11.30 (16.30 GMT). Cursurile s-au încheiat miercuri cu trei ore mai devreme, fiind ajunul Zilei Recunoştinţei, marcată anul acesta în SUA pe 24 noiembrie.

Un grup de elevi se afla în faţa unui salon de cosmetică de lângă şcoală când un autoturism SUV s-a apropiat de ei şi cineva din maşină a deschis focul asupra grupului. Victimele sunt două fete de 15 ani şi doi băieţi de 16 ani.

Anchetatorii nu au stabilit deocamdată motivul atacului. Potrivit poliţiei, la Liceul Overbrook nu s-au mai înregistrat înainte incidente.

„Mai este mult până să stabilim de ce s-a întâmplat asta, dar ştim că trebuie să înceteze”, a subliniat comandantul adjunct al poliţiei din Philadelphia, John Stanford.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS