21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAccident cu 12 morţi în staţiunea egipteană Hurghada

Accident cu 12 morţi în staţiunea egipteană Hurghada

Douăsprezece persoane au murit duminică într-un accident rutier petrecut în apropierea staţiunii turistice Hurghada din estul Egiptului, informează Agerpres.

    Douăsprezece persoane şi-au pierdut viaţa şi alte trei au fost rănite şi transportate la spitale din apropiere, în coliziunea dintre un autocar şi un camion.

    Parchetul a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele şi circumstanţele accidentului, survenit pe şoseaua care leagă oraşele Ras Gharib şi Hurghada, la Marea Roşie.

    Accidentul de duminică este al doilea cu victime multiple petrecut în mai puţin de zece zile în Egipt. Pe 12 noiembrie, 20 de persoane au decedat când microbuzul în care se aflau s-a răsturnat într-un canal al Deltei Nilului, în nordul ţării.

    Accidentele de circulaţie sunt frecvente în Egipt, unde drumurile sunt adesea prost întreţinute şi codul rutier puţin respectat.

    Potrivit statisticii oficiale, 7.000 de oameni au murit în accidente rutiere în 2021 în Egipt, ţară cu 104 milioane de locuitori, cea mai populată din lumea arabă.

    ȘTIRI VIDEO GdS

    ȘTIRI GdS