20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncepe procesul bărbatului care și-a ucis cinci membri ai familiei

Începe procesul bărbatului care și-a ucis cinci membri ai familiei

Parchetul Tribunalului Argeș a anunțat joi că bărbatul din localitatea Bascov care în luna august a acestui an și-a ucis cinci membri ai familiei a fost trimis în judecată. Conform procurorilor, trei dintre crime s-au petrecut în interval de o oră. Victime au fost părinții, sora, fratele și nepoata de cinci ani, pe care bărbatul i-a ucis folosind o piatră de aproximativ 10 kilograme, un ciocan și o toporișcă, scrie Hotnews.

Parchetul Tribunalului Argeș a anunțat că a finalizat urmărirea penală și a dispus trimiterea în judecată a bărbatului, aflat în arest preventiv, pentru infracțiunea de omor calificat prin cruzimi, în formă continuată.

Și-a premeditat faptele

Procurorii spun că bărbatul, în vârstă de 53 de ani, şi-a premeditat faptele și a avut un plan bine stabilit, el lovindu-și puternic și repetat victimele.

Crimele au avut loc în 8 august, în intervalul orar 21.55-23.00, prin lovirea fratelui (prima victimă) cu o piatră de aproximativ 10 kg şi cu un ciocan, a mamei (a doua victimă), cu un ciocan, şi a tatălui (a treia victimă), cu un ciocan şi o toporişcă. Dimineața următoare, bărbatul și-a mai ucis sora şi nepoata de cinci ani, pe care le-a lovit cu un ciocan şi cu o toporişcă.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Argeş.

Bărbatul suferă de schizofrenie paranoidă, dar are discernământ

Marți, procurorii anunțaseră că Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici”a finalizat expertiza medico-legală psihiatrică în cazul bărbatului, care suferă de schizofrenie paranoidă. Concluzia legiștilor a fost că acesta avea discernământ la momentul comiterii faptelor.

Trupurile celor cinci victime au fost descoperite atunci de cumnatul agresorului.

„După cercetarea la faţa locului, ceea ce am văzut în această după-amiază nu am văzut de zeci de ani, de când sunt medic legist”, declara la acea vreme medicul legist Dan Manu.

„Lucrurile sunt greu de descris. Toate victimele poartă semne ale unor agresiuni intense”, spunea și prim-procurorul Tribunalului Argeş, Laurenţiu Palaghia. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS