12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO fetiţă de zece ani a sunat la 112 şi a minţit că este sechestrată

O fetiţă de zece ani a sunat la 112 şi a minţit că este sechestrată

O fetiţă de zece ani din localitatea Calvini a sunat la 112, susţinând că este sechestrată într-un imobil, însă alarma s-a dovedit a fi falsă, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Buzău, citată de Agerpres.

În noaptea de marţi spre miercuri, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Cislău au fost sesizaţi prin apel 112 de către o persoană despre faptul că este ţinută într-un imobil fără voia acesteia şi fără a preciza o locaţie exactă.

„Imediat după sesizare, s-a constituit o echipă complexă formată din poliţişti de investigaţii criminale, poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică, Poliţia Pătârlagele, secţiilor de poliţie rurală Cislău, Pârscov şi luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale în vederea depistării apelantei şi înlăturării oricărei stări de pericol.

La scurt timp, în urma activităţilor investigative şi a celor desfăşurate în colaborare cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, poliţiştii au identificat persoana care figurează ca utilizator al numărului de telefon de pe care a fost efectuat apelul, însă aceasta a precizat că nu mai folosea respectiva cartelă.

Ulterior, în continuarea cercetărilor, a fost depistată apelanta, o minoră în vârstă de zece ani, din Calvini, care se afla la domiciliu, iar din primele verificări nu ar fi fost victima vreunei infracţiuni”, arată IPJ într-un comunicat de presă.

IJP Buzău precizează că în acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Poliţiştii solicită cetăţenilor să sune la 112 doar când au cu adevărat o urgenţă, când le sunt în pericol viaţa, proprietatea sau mediul, apelarea abuzivă a serviciului de urgenţă pedepsindu-se cu amendă până la 2.000 de lei şi cu 4.000 de lei dacă echipajele de intervenţie se deplasează în teren şi constată că a fost o alertare falsă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS