26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Majoritatea membrilor” G20 condamnă agresiunea rusă împotriva Ucrainei

„Majoritatea membrilor” G20 condamnă agresiunea rusă împotriva Ucrainei

Națiunile G20 reunite la summitul de la Bali au publicat doar o „declarație”, nu un „comunicat”, la finalul reuniunii. The Guardian notează că diferența dintre cele două este că un comunicat este agreat de toate părțile, în timp ce o declarație este o recunoaștere implicită a faptului că nu toate țările prezente sunt de acord.

Drept urmare, declarația din Bali include o referire neobișnuită la faptul că o „majoritate” a membrilor G20 a fost de acord cu formularea privind războiul din Ucraina.

Majoritatea membrilor au condamnat cu fermitate războiul din Ucraina“

Fie că este vorba de un comunicat sau de o declarație, aceste declarații nu sunt obligatorii pentru statele membre, dar sunt elaborate pentru a asigura un acord maxim.

În comunicat se afirmă că „majoritatea membrilor” deplâng „în termenii cei mai fermi agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei și cere retragerea completă și necondiționată a acesteia de pe teritoriul Ucrainei”.

„Majoritatea membrilor au condamnat cu fermitate războiul din Ucraina și au subliniat că acesta provoacă suferințe umane imense și exacerbează fragilitățile existente în economia globală – limitând creșterea economică, crescând inflația, perturbând lanțurile de aprovizionare, sporind insecuritatea energetică și alimentară și crescând riscurile pentru stabilitatea financiară.”

„Au existat și alte puncte de vedere și evaluări diferite ale situației și ale sancțiunilor”, mai transmite BBC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS