15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolițist spaniol, prins cu o grenadă în bagaj pe Otopeni

Polițist spaniol, prins cu o grenadă în bagaj pe Otopeni

Un poliţist spaniol care urma să se îmbarce de pe Aeroportul Otopeni spre Malaga a fost oprit de autoritățile române după ce, la controlul bagajului, a fost descoperită o grenadă de tipul celor folosite la dispersarea mulţimilor. Polițiștii de frontieră au alertat imediat ofițerii din cadrul SRI, informează Digi24.

Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, polițist de meserie în Spania, urma să călătorească spre Malaga de pe Aeroportul Otopeni, cu o cursă Wizz Air.

La controlul bagajului, polițiștii audescoperit o grenadă de tipul celor folosite la dispersarea mulţimilor. O echipă de pirotehniști a constat că grenada nu nu conținea material pirotehnic.

„Polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Henri Coandă efectuează cercetări față de o persoană, cetăţean spaniol, în bagajele căreia la controlul de securitate, pe sensul de ieşire, a fost descoperită o grenadă de antrenament. Din primele verificări rezultă că grenada nu avea încărcătură, iar persoana susţine că a uitat-o în bagaj după antrenamentele efectuate în ţara de origine. Obiectul urmează să fie ridicat de către o echipă specializată din cadrul SIAS”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

Polițiștii fac cercetări pentru a descoperi dacă a fost încălcat regimul armelor și munițiilor. Polițistul spaniol nu a fost reținut. El a pierdut însă cursa către Malaga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS