15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBifa albastră de verificare a devenit indisponibilă pe Twitter

Bifa albastră de verificare a devenit indisponibilă pe Twitter

Bifa albastră de verificare a devenit indisponibilă pe Twitter, după ce mai multe conturi au fost falsificate cu intenție, pentru a demonstra că certificarea nu presupune o verificare serioasă.

Serviciul premium lansat de Elon Musk după preluarea Twitter și care acordă bifa albastră de verificare oricărei persoane dispuse să plătească 8 dolari pe lună nu mai este disponibil. Platforma de socializare a fost inundată de un val de conturi false, dar aprobate de Twitter.(sursa:biziday)

Înainte de achiziționarea companiei de către Elon Musk, “bifa albastră” era acordată celebrităților și jurnaliștilor, verificați de platformă, tocmai pentru a preveni arogarea unei false identități. După ce mai multe conturi au obținut bifa albastră, demonstrând procedura prin care aceasta poate fi obținută de oricine, noul serviciu a căzut rapid victimă “impostorilor”, mulți parodiind mai multe personalități, de la Papa Francisc la George W Bush. Gigantul farmaceutic Eli Lilly & Co a fost nevoit să-și ceară scuze după ce un cont fals a scris pe Twitter că insulina este gratuită. Nintendo, Lockheed Martin, și chiar Tesla și SpaceX (conduse de Elon Musk) au fost, de asemenea, victime ale unor conturi care le-au furat identitatea și au fost “certificate” în acest sens de bifa albastră a Twitter.

După ce Elon Musk a decis să concedieze jumătate din forța de muncă și a declanșat plecări importante de pe platformă, conturile false ar putea fi ultima picătură pentru agențiile de publicitate care au pus pauză activității lor pe platformă, afectând și mai mult veniturile Twitter.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS