20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn poliţist de frontieră a furat două cutii cu pamperşi dintr-un supermarket

Un poliţist de frontieră a furat două cutii cu pamperşi dintr-un supermarket

Un polițist, de 24 de ani, de la Poliţia de Frontieră, a fost reținut de paznicii unui supermarket din Iași după ce a fost surprins la ieșirea din magazin cu produse pe care nu le plătise, informează Ziarul de Iași.

Polițistul a pus în coş mai multe produse şi apoi s-a îndreptat către zona de selfscan. El susține că aparatul de scanat nu a funcţionat la două cutii cu pamperşi în valoare de 260 de lei. În schimb, celelalte produse le-a scanat şi achitat.

Superiorii poliţistului au transmis ieri că aşteaptă rezultatul anchetei.

„Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi acordă sprijinul necesar organelor de cercetare penală care instrumentează cazul înregistrat de lucrătorii IPJ Iaşi.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi se dezice de lucrătorii instituţiei care încalcă legea şi va lua măsuri ferme faţă de personalul din subordine care comite astfel de fapte”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Alte furturi din supermarketuri

O situaţie similară a avut loc în urmă cu o săptămână, tot în Iași, o asistentă medicală de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ a scanat doar o parte dintre produse. Prejudiciul în acest caz a fost de 700 de lei, iar pe numele ei a dost deschis un dosar penal pentru furt.

De asemenea, pe 4 aprilie, tot la Iași, un poliţist de la Biroul de Operaţiuni Speciale a fost prins într-un suprmarket cu mai multe produse neplătite. El ar fi intrat în interior cu un coş de cumpărături, a pus mai multe produse în el, apoi a lăsat coşul şi a încercat să iasă pe unde a intrat. El a fost oprit de paznici, care l-au percheziţionat și au găsit asupra lui două odorizante auto, două baterii de 1,5 V şi un cablu USB, în valoare totală de 99,95 lei. Și pe numele lui a fost deschis un dosar penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS