10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Sănătăţii din Germania avertizează asupra unui val COVID-19 iarna asta

Ministrul Sănătăţii din Germania avertizează asupra unui val COVID-19 iarna asta

Germania se îndreaptă către un val de cazuri COVID-19 iarna aceasta, a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach, după ce a criticat planurile a patru landuri în vederea relaxării reglementărilor privind carantina persoanelor infectate, informează Reuters.

Lauterbach, care se teme de o creştere a numărului de cazuri, a spus: ”Apoi vom avea un val şi mai puternic decât am anticipat deja şi suntem în pragul unei variante şi mai infecţioase”.

Administraţiile regionale ale landurilor Bavaria, Baden-Wuerttemberg, Hessa şi Schleswig-Holstein nu au obţinut aprobarea guvernului federal, a adăugat Lauterbach în marginea unei şedinţe parlamentare.

Mai multe landuri intenţionează să renunţe la perioada de cinci zile de carantină

Aceste landuri, în care trăiesc două cincimi din populaţia ţării, au anunţat vineri dimineaţă într-o declaraţie comună că intenţionează să renunţe la perioada de cinci zile de carantină în vigoare la nivel naţional, ceea ce înseamnă că persoanele testate pozitiv, dar care se simt bine, nu trebuie să rămână izolate la domiciliu dacă poartă mască.

Bavaria, un land din sudul Germaniei, urmează să-şi schimbe regulile de miercurea viitoare. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS