13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJumătate de kilogram de aur confiscat la Vama Giurgiu

Jumătate de kilogram de aur confiscat la Vama Giurgiu

Peste o jumătate de kilogram de bijuterii din aur, fără documente de provenienţă, a fost descoperită de poliţiştii de frontieră giurgiuveni în bagajele unui cetăţean turc ce intra în România, prin PTF Giurgiu, ca pasager într-un autocar, informează Agerpres.

„Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control un autocar, iar în urma controlului efectuat asupra acestuia a fost găsită cantitatea de 599 de grame de bijuterii confecţionate din metal de culoare galbenă şi albă, presupus a fi aur.

În cadrul cercetărilor poliţiştii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparţin unui cetăţean turc, în vârstă de 40 de ani, care nu deţinea documente de provenienţă pentru acestea”, se arată într-un comunicat de presă, emis vineri, de ITPF Giurgiu.

Bijuteriile, estimate la o valoare de 149.750 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluţie legală prin unitatea de parchet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS