12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAzi, la Cărtureşti Craiova: Lansare de carte ilustrată, cu cântare şi magie

Azi, la Cărtureşti Craiova: Lansare de carte ilustrată, cu cântare şi magie

Când nu sunt jurnalist, sunt mamă. De fapt, asta sunt mai întâi de toate de mai bine de şase ani încoace. Sunt mama Ilincăi, un copil minunat, care m-a făcut să văd lumea cu alţi ochi şi să aştern cuvintele şi în alte feluri. Astfel că, atunci când fetiţa mea avea trei ani, am scris o poveste în versuri despre o vacă un pic cam sărită de pe fix, care nu-şi găseşte liniştea până nu află „Care lapte e mai bun?”. Aşa că, mai nou, pe lângă mamă şi jurnalist, sunt şi autoarea unei cărţi ilustrate. Despre o vacă puţin ciudată, care trece printr-o criză existenţială şi agită toată ograda cu întrebarea sa.

A trecut ceva timp până ca această poveste să vadă lumina tiparului, cu ajutorul editurii Lizuka Edukativ, dar acum că s-a întâmplat, văcuţa e foarte nerăbdătoare să întrebe cât mai mulţi cititori mici şi mari care lapte e mai bun.

Astăzi, la Cărtureşti, lansăm „văcuţa” în lume, alături de Raisa Bunăiaşu, o tânără de numai 14 ani care a făcut ilustraţiile pentru carte şi de alţi invitaţi cu inimi luminoase. Textul va fi lecturat de actriţa Theodora Bălan, pe acordurile de chitară ale lui Dodo Cârstea, iar carismaticul Mario Popescu va încheia apoteotic cu un număr de magie.

Dacă aveţi copii, dacă aşteptaţi un copil sau dacă vă simţiţi copii şi voi din când în când (şi tare e important să mai faceţi asta), vă aşteptăm cu drag la Librăria Cărtureşti din Mall Electroputere (la etaj), începând cu ora 18:30. Nu promitem o lansare liniştită, dar promitem o lansare cu veselie şi mult zâmbet.

Cartea poate fi comandată şi online.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS