22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrenurile circulă pe ruta Chișinău - Kiev, după o pauză de 24 de ani

Trenurile circulă pe ruta Chișinău – Kiev, după o pauză de 24 de ani

Circulația trenului pe ruta internațională Chișinău -Kiev a fost reluată, duminică, 6 noiembrie, după o pauză de 24 de ani, informează Calea Ferată din Republica Moldova.
La evenimentul de relansare au participat: ambasadorul SUA, Kent Logsdon; ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu; directorul APP, Eugeniu Cozonac; directorul general al Aeroportului Internațional Iași, Romeo Vatra; președintele APIT, Sergiu Manea; reprezentantul UNFPA Moldova, Nigina Abaszada și șeful Direcției Comunicare a „Ukrzaliznytsia”, Aleksandr Șevcenko.

Trenul circulă de trei ori pe săptămână, conform următorului grafic:

  • Din Chișinău spre Kiev: În zilele calendaristice pare
    17:45 Plecarea din Chișinău, ajunge la Ungheni la ora 20:21. La Kiev, garnitura ajunge la ora 11:48;
  • Din Kiev spre Chișinău: În zilele calendaristice impare.
    17:02 Plecarea din Kiev, ajunge la Ungheni la ora 07:53. La Chișinău, garnitura ajunge la ora 10:38.
    Trenul are șapte vagoane, dintre care cinci cu compartimente și două de tip Platzkart. (Capacitatea maximă de locuri: 280).

Durata călătoriei într-o direcție este de aproximativ 13 ore. Costul unui bilet de călătorie este între 870 și 1260 de lei, în funcție de clasa de confort.

Cursa feroviară Chișinău – Kiev fusese sistată la data de 02.10.1998.

Potrivit directorului Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, Oleg Tofilat, relansarea cursei Chișinău-Kiev este o etapă importantă de interconexiune regională: „Acest tren va oferi conexiuni bune cu aeroportul, avem intenții să simplificăm logistica spre aeroport, spre Iași și spre București. Avem planuri mari în privința dezvoltării transportului de călători – un transport sigur și confortabil. Trăim timpuri când putem reuși lucruri care păreau imposibile acum un an. Sunt sigur că după victoria fraților noștri din Ucraina, vom relua circulația spre Odesa și alte orașe.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS