25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChina: Cazurile de Covid, cel mai ridicat nivel din ultimele șase luni

China: Cazurile de Covid, cel mai ridicat nivel din ultimele șase luni

China a raportat luni cel mai mare număr de cazuri noi de Covid-19 din ultimele șase luni, în ciuda multiplelor carantine care perturbă economia și viața de zi cu zi, potrivit agenției AFP, citată de boursorama.com.

În acest sfârșit de săptămână, autoritățile sanitare au blocat orice speranță privind o relaxare a politicii Covid zero, subliniind că aceasta va continua să fie aplicată „fără ezitare”.

Această strategie constă în izolarea unor cartiere sau orașe întregi de îndată ce apar cazuri, în efectuarea de controale în masă sau în carantinarea persoanelor care au fost depistate pozitiv și a călătorilor care sosesc din străinătate.

Dar aceste restricții sunt uneori însoțite de un acces limitat la alimente sau la asistență medicală și de dificultăți în a se deplasa în China și în străinătate, ceea ce provoacă exasperare în rândul unui număr tot mai mare de chinezi.

Au fost înregistrate aproape 5.500 de noi cazuri pozitive la nivel local

Ministerul Sănătății a declarat luni că au fost înregistrate aproape 5.500 de noi cazuri pozitive la nivel local, multe dintre ele în provincia sudică de coastă Guangdong, un important centru de producție.

La Beijing, aproape 60 de cazuri noi au fost raportate luni, ceea ce a determinat închiderea școlilor din districtul Chaoyang, foarte populat, unde se află cartierul de afaceri și multe ambasade.

Liceul francez, care găzduiește câteva sute de elevi de la grădiniță până la clasa a 12-a, a primit, de asemenea, ordin de închidere.

„Comitetul de educație Chaoyang a decis să treacă la învățământul la distanță de marți până vineri, a anunțat școala într-un e-mail adresat părinților.

Companiile le-au cerut angajaților lor să treacă la telemuncă și să efectueze zilnic un test PCR

De asemenea, companiile, preluând ordinele districtului, le-au cerut angajaților lor să treacă la telemuncă și să efectueze zilnic un test PCR timp de trei zile.

Autoritățile municipale au declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că recentele „focare succesive” au fost „controlate eficient în ansamblu”.

În Zhengzhou (centrul Chinei), cea mai mare fabrică de iPhone din lume este încă închisă.

Uzina „funcționează în prezent la o capacitate semnificativ redusă”, iar această perturbare va duce la întârzieri de livrare, a recunoscut duminică Apple.

În plus, sinuciderea unei femei în vârstă de 55 de ani în orașul închis Hohhot, în Mongolia interioară (nord), care s-a aruncat pe geam, a stârnit un val de proteste în acest weekend, deoarece, potrivit autorităților, restricțiile Covid au împiedicat intervenția salvatorilor.

Așa cum se întâmplă uneori în China, în anumite cartiere, ușile de acces la clădirea rezidențială fuseseră sigilate pentru a împiedica orice ieșire.

Cele două fiice ale mamei, dintre care una locuia în același apartament, au avertizat autoritățile că mama lor are gânduri sinucigașe, cerând în zadar intervenția acestora.

Tragediile legate de restricțiile anti-Covid au loc în mod regulat.

În urmă cu câteva zile, un copil de trei ani a murit otrăvit cu monoxid de carbon în Lanzhou, capitala carantinată a provinciei Gansu din nord-vestul țării.

Într-un mesaj postat pe internet, dar acum șters, tatăl său i-a acuzat pe agenții însărcinați cu aplicarea carantinei că i-au împiedicat accesul la spital. Ulterior, autoritățile districtuale și-au cerut scuze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS