17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMiniştrii apărării din Franţa şi România, în vizită la Cincu

Miniştrii apărării din Franţa şi România, în vizită la Cincu

Ministrul forţelor armate franceze, Sébastien Lecornu, alături de ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, au inaugurat joi, la Cincu, sediul Collective Defence Battle Group (CDBG), a anunţat MApN.

În cursul dimineţii, oficialii român şi francez au vizitat facilităţile Centrului Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, acesta fiind unul dintre punctele aflate în programul vizitei pe care ministrul forţelor armate franceze o efectuează în România.

Momentul inaugurării sediului CDBG a fost marcat prin dezvelirea unei plăci onorifice.

La propunerea Franţei de a prelua rolul de naţiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează, în prezent, Collective Defence Battle Group (CDBG) pe teritoriul naţional integrând, rotaţional, efective ale Belgiei şi Ţărilor de Jos.

Constituirea grupurilor de luptă (Bulgaria, România, Slovacia și Ungaria) se înscrie în setul mai larg de măsuri adoptate de NATO pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare pe termen mediu și lung, ca urmare a războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

La propunerea Franței de a prelua rolul de națiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează, în prezent, Collective Defence Battle Group (CDBG) pe teritoriul național integrând, rotațional, efective ale Belgiei și Țărilor de Jos. Forțele principale ale CDBG sunt dispuse în Centrul Național de Instruire Întrunită din Cincu unde execută misiuni și activități de instrucție alături de structuri ale Armatei României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS