16.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAparegio începe inventarierea consumatorilor de apă din stațiunea Rânca

Aparegio începe inventarierea consumatorilor de apă din stațiunea Rânca

Aparegio Gorj anunță toți utilizatorii din Rânca că în perioada 4 – 5 noiembrie 2022, echipe ale operatorului se vor afla pe teren în zona montană unde vor desfășura actiuni de inventariere a beneficiarilor.

Vor fi verificate contractele încheiate cu operatorul de servicii de apă și canal din Novaci și stațiunea Rânca. Aparegio Gorj a preluat rețeaua de apă și canal din Rânca în urmă cu doar câțiva ani și a verificat de mai multe ori beneficiarii. Încă mai sunt probleme în ceea ce privește consumul și pierderile. Se are în vedere prin acțiunea de pe teren și recuperarea debitelor. Vor mai avea loc și intervenții în diferite zone pe rețele, în vederea sectorizării.

Reprezentanții Aparegio Gorj vor face demersuri în zona unităților de cazare cu echipamente specifice, în vederea depistării tuturor branșamentelor frauduloase. „Reamintim faptul că toți utilizatorii din Rânca sunt obligați să încheie contract de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare cu societatea întrucât utilizarea fără contract a serviciului de alimentare cu apă și canalizare constituie contravenție”, conform Aparegio Gorj.

Trei noi bazine pentru stocarea apei, la Rânca

Este de amintit că trei bazine de stocare a apei, de câte 70.000 de litri fiecare, au fost amplasate la Rânca. Potrivit primarului din Novaci, Dumitru Leuștean, acestea ar trebui să rezolve problema apei potabile în staţiune, în perioada de iarnă când consumul crește, iar sursele sunt afectate de ger.

„Cu aceasta ocazie țin să mulțumesc concesionarului din Rânca pentru bunăvoința și sprijinul acordate în rezolvarea acestei probleme. Instalațiile vor fi funcționale începând cu aceasta iarnă, astfel încercând să evităm problemele cu care ne-am confruntat în anii precedenți. De asemenea, a fost semnat și ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare a străzilor din zona Rânca, începând cu data de 14 octombrie, dar, din cauza intemperiilor și condițiilor meteo, lucrările probabil că vor fi demarate odată cu începerea sezonului cald din anul următor”, a declarat primarul oraşului Novaci, Dumitru Leuştean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS