17.6 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn oraș din România, în top cinci cele mai ploioase din Europa

Un oraș din România, în top cinci cele mai ploioase din Europa

Un site de turism a realizat un top al celor mai ploioase orașe din Europa. Acesta a folosit datele oferite de World Weather Online, o platformă de previziuni meteorologice la nivel global. În top se regăsește, pe locul patru în Europa, un oraș de la noi, scrie libertatea.ro.

Localitățile au fost clasificate în funcție de numărul mediu de zile ploioase dintr-o lună și de statisticile privind media zilnică a precipitațiilor, scrie Travel Daily Media.

Brașovul, pe locul 4

Brașovul s-a clasa pe locul patru în acest clasament realizat la nivel european. Iată cum arată topul:

  1. Bergen, Norvegia este orașul din Europa în care plouă cel mai mult: 12,7 zile din lună. Adică o treime dintr-o lună. Și are și cea mai mare medie de precipitații zilnice (8,8 mm). Orașul se află pe coasa de sud-vest a țării, între munți și fiorduri.
  2. Sunderland, Marea Britanie, este un oraș port din nord-estul Angliei, la Marea Nordului. Sunderland are un nivel relativ ridicat de precipitații pe tot parcursul anului. Dar mai ales în lunile de iarnă, în decembrie și ianuarie, când media este de 15 zile de ploaie pe lună. Potrivit World Weather Online, cele mai puține zile de ploaie au loc în aprilie, doar șapte pe lună.
  3. Glasgow, Marea Britanie, este tot un oraș nordic, apropiat de Oceanul Atlantic. Prin urmare, umiditatea aerului și precipitațiile sunt la ele acasă. Cele mai multe ploi cad aici în ianuarie și decembrie, aproape jumătate din lună. Cele mai puține în aprilie, doar opt zile.
  4. Brașov, România, s-a clasat pe acest loc fruntaș cu o medie de 8,4 zile de ploaie și 4 mm de precipitații zilnice în fiecare lună a anului. O influență o au Munții Carpați care îl înconjoară.
  5. Augsburg, Germania, este al cincilea cel mai ploios oraș. Situat în sudul țării, în regiunea Bavaria, aici plouă, în medie, opt zile pe lună, cu o medie zilnică de 4,2 mm de precipitații. În noiembrie, precipitații sunt de obicei la minimum. Prin urmare atunci ar fi o lună pentru o vizită, mai scrie Travel Daily Media.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS