9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia acuză Ucraina că folosește "ţânţari infectaţi cu virusuri periculoase"

Rusia acuză Ucraina că folosește „ţânţari infectaţi cu virusuri periculoase”

După „bomba murdară”, Rusia ar fi descoperit în Ucraina „ţânţari combatanţi”. Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat că militarii ruşi au descoperit în Ucraina drone capabile să „împrăştie ţânţari infectaţi cu virusuri periculoase” – relatează Ukrainska Pravda, scrie DCNews. Diplomatul rus a afirmat că, în luna martie, pe teritoriul regiunii sud-ucrainene Herson, trupele ruse au descoperit „trei drone echipate cu recipiente de 30 de litri care pot fi folosite pentru a pulveriza substanţe biologice periculoase”, scrie Rador, citând Ukrainska Pravda. 

Rusia: „Țânţarii infectează cu agenţi patogeni ai unor boli deosebit de periculoase”

Nebenzia a remarcat că Statele Unite au brevetat o dronă care poate împrăştia ţânţari infectaţi cu viruşi periculoşi.

„Conform descrierii, o astfel de dronă transportă un recipient cu un număr mare de ţânţari-purtători de infecţii într-o zonă vizată şi îi eliberează. Atunci când înţeapă, ţânţarii infectează persoanele atacate cu agenţi patogeni ai unor boli deosebit de periculoase”. Aceasta a fost declarației Nebenziei, care a adăugat că „un soldat infectat nu va mai fi capabil să îndeplinească sarcinile care i-au fost atribuite. De asemeena, boala poate fi un instrument militar mai valoros decât cele mai moderne arme şi echipamente militare”.

Potrivit diplomatului rus, „o astfel de infecţie în rândul soldaţilor inamici, din punct de vedere militar, ar avea un efect semnificativ”. Vasili Nebenzia a mai afirmat că Federaţia Rusă a primit câteva documente privind „răspândirea unor infecţii periculoase prin intermediul păsărilor migratoare. Este vorba, în special, de gripa înalt patogenă şi boala Newcastle. Ei spun că și prin intermediul liliecilor, inclusiv al celor capabili să infecteze oamenii cu agenţi cauzatori de ciumă, leptospiroză, bruceloză, coronavirusuri şi filovirusuri”.

„Ţânţari combatanţi, bombe murdare… Este deja prea târziu pentru a trata pacienţii de acolo”

Şeful canclariei prezidenţiale ucrainene, Andri Ermak, a reacţionat sec la declaraţiile reprezentantului permanent al Rusiei la ONU. Acesta a scris următorul mesaj pe Telegram: „Ţânţari combatanţi, bombe murdare… Este deja prea târziu pentru a trata pacienţii de acolo. Aceştia trebuie retrimişi în camera numită Rusia şi izolaţi”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS