14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCiucă spune că raportul privind aderarea României la Schengen este „pozitiv"

Ciucă spune că raportul privind aderarea României la Schengen este „pozitiv”

Premierul Nicolae Ciucă a spus joi din nou că raportul de evaluare privind aderarea României și Bulgariei la Schengen este „pozitiv”, deși a admis că nu l-a citit deoarece nu a fost făcut public.

„Raportul nu a fost public. Ce stiu e din datele membrilor care au participat la analiza raportului, că raportul e unul pozitiv, cu aprecieri de la toți, o dovadă a faptului ca România a facut ceea ce trebuia ca să îndeplinească condițiile Schengen”, a declarat Ciucă a finalul vizitei oficiale efectuate la Bruxelles.

Întâlnirea cu europarlamentarii români „a fost cât se poate de benefică“

Premierul român a spus că întâlnirea cu europarlamentarii români „a fost cât se poate de benefică – indiferent de culoarea politică, am convenit să ne folosim toate resursele și să facem astfel încât și să vedem ce înseamnă ridicarea MCV si aderarea la Schengen, obiective nationale pe care trebuie să le ducem la bun sfârșit”.

„Am demonstrat că suntem în măsură să protejăm graniţele externe. Am făcut-o şi mai abitir şi provocarea pe întreg serviciul de graniţă a fost una cât se poate de complexă şi dinamică şi azi putem să ieşim, după atâta timp, să spunem că România are procedurile îndeplinite”, a afirmat Nicolae Ciucă, conform HotNews.

El a adăugat că „e foarte bine cunoscut că sunt unele probleme care trebuie clarificate în relaţia bilaterală cu Olanda”.

Experţii Comisiei Europene au prezentat marți, la Bruxelles, concluziile lor privind misiunea de evaluare Schengen din România şi Bulgaria

Experţii Comisiei Europene şi ai statelor membre au prezentat marți, la Bruxelles, Grupului de lucru pentru chestiuni Schengen, raportul şi concluziile lor privind misiunea de evaluare Schengen din România şi Bulgaria.

Raportul misiunii voluntare de evaluare privind aderarea la Schengen este unul „foarte pozitiv” pentru România, au declarat, marţi surse guvernamentale.

Sursele citate au precizat că Olanda nu şi-a trimis experţi, invocând faptul că această misiune „nu a fost suficient de largă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS