24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania va legaliza canabisul recreațional pentru adulţi

Germania va legaliza canabisul recreațional pentru adulţi

Guvernul german a convenit miercuri asupra unui cadru pentru legalizarea canabisului recreațional pentru adulți, sub rezerva compatibilității cu legislația europeană, a anunțat ministrul sănătății, Karl Lauterbach, citat de AFP.

Liniile generale ale planului vizează plasarea producției și comerțului cu canabis sub „control public” și permiterea achiziționării și deținerii unei „cantități maxime de 20-30 de grame” pentru consumul personal, a declarat ministrul în cadrul unei conferințe de presă.

Guvernul vrea mai întâi să se asigure că este compatibil cu legislația Uniunii Europene, a spus Lauterbach, potrivit Associated Press.

Vânzarea de canabis pentru adulți, în puncte de vânzare autorizate

Planul prevede vânzarea de canabis pentru adulți în puncte de vânzare autorizate, iar scopul este de a combate piața neagră, a declarat Lauterbach. El a adăugat că guvernul intenționează să reglementeze atent piața.

Legalizarea vânzărilor controlate de canabis face parte dintr-o serie de reforme prevăzute în acordul de coaliție încheiat anul trecut între cele trei partide social-liberale care alcătuiesc guvernul cancelarului Olaf Scholz.

Aceștia au spus că planul va asigura un control al calității, protejând în același timp tinerii, și au convenit că „efectele sociale” ale noii legislații vor fi revizuite după patru ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS