19.5 C
Craiova
vineri, 22 septembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateȚigări de 186.000 de lei, oprite la vamă de polițiștii de frontieră

Țigări de 186.000 de lei, oprite la vamă de polițiștii de frontieră

Țigări de 186.000 de lei, oprite la vamă. Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, cantitatea totală de 7.476 pachete de țigarete, ascunse și nedeclarate.

În ultimele 24 de ore, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu și Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, atât pe raza municipiului Giurgiu cât şi în PTF Giurgiu rutier, mai multe mijloace de transport, informează Poliția de Frontieră.

Cu această ocazie, polițiștii au descoperit, în urma controalelor efectuate asupra a două mijloace de transport, ascunse și nedeclarate, în diferite genți de voiaj, cantitatea totală de 7.476 pachete de țigarete inscripționate cu nume diferite de  mărci. În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că țigaretele  aparţineau unor cetăţeni bulgari, în vârstă de 33 respectiv 47 de ani, care nu deţineau documente de provenienţă pentru aceste produse.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 186.000 lei, a fost indisponibilizată de către polițiștii de frontieră, iar în cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, conform art. 452 din  Legea 227/2015.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS