16.7 C
Craiova
duminică, 14 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFondatorul Red Bull, miliardarul Dietrich Mateschitz, a încetat din viaţă la 78 de ani

Fondatorul Red Bull, miliardarul Dietrich Mateschitz, a încetat din viaţă la 78 de ani

Miliardarul austriac Dietrich Mateschitz, fondatorul companiei de băuturi energizante Red Bull, a încetat din viaţă la vârsta de 78 de ani, a anunţat sâmbătă seară într-un comunicat compania, transmite duminică AFP.

„Vă anunţăm că Dietrich Mateschitz a încetat astăzi din viaţă”, a scris conducerea într-un e-mail către angajaţi în care este exprimată „tristeţea” şi „recunoştinţa pentru ceea ce a realizat” fondatorul Red Bull. Potrivit agenţiei austriece APA, miliardarul suferea de cancer, aceasta fiind și cauza decesului.

Născut pe 20 mai 1944, Dietrich Mateschitz a lansat binecunoscuta băutură energizantă Red Bull în 1987, după ce descoperise preparatul la barul unui hotel din Hong Kong. Această personalitate timidă a fost considerată în 2022 de revista Forbes drept cel mai bogat austriac, cu o avere estimată la 27,4 miliarde de euro. Antreprenorul a pariat pe sponsorizarea sportivă pentru a nu depinde doar de veniturile generate de băutura sa energizantă, dar şi pentru o expunere de ne-egalat. În treizeci de ani, compania sa a devenit un partener esenţial al sportului mondial, de la sporturi extreme până la Formula 1 şi fotbal.

SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS