14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi morți și 11 răniți după ce un pod s-a prăbușit în Serbia

Doi morți și 11 răniți după ce un pod s-a prăbușit în Serbia

Două femei au murit şi alte 11 persoane au fost spitalizate în urma prăbuşirii, joi, a unui pod pietonal din localitatea Ovcar Banja din Serbia.

Pelerinajul ​​a peste 110 călători din Republica Srpska, care au plecat din Zvornik în această dimineață pentru a vizita o mănăstirea din localitatea Ovčar Banja s-a încheiat cu o tragedie.

Un pod pietonal care leagă cele două maluri ale Moravei de Vest s-a prăbușit sub greutatea unui grup de pelerini, în jurul orei 11.00, iar turiștii au căzut în râu. Două femei, de 65, respectiv 72 de ani, nu au reușit să se salveze și s-au înecat, iar 11 persoane au fost rănite și au fost transferate cu ambulanțele la spital.

Potrivit presei sârbe, accidentul s-a petrecut în momentul în care două autobuze pline de pelerini, veniți din regiunea sârbă a Bosniei şi Herţegovinei din vecinătate, au oprit nu departe de mănăstirea Schimbarea la Față, pe drumul principal dintre Čačak și Užice, la aproximativ un kilometru de centrul orașului Banja. 

Planul era ca pelerinii, care erau însoțiți de mai mulți preoți, să viziteze mănăstirea Nikolje, care se află pe malul opus al râului Morava, și apoi să se întoarcă la mănăstirea Schimbarea la Față, de unde trebuia să continue călătoria la Đunis. 

În ciuda avertismentului locuitorilor din Banja că traversarea podului suspendat era periculoasă, acesta nemaifiind folosit de câțiva ani, pelerinii au decis totuși să treacă râul. Au trecut podul în etape, în grupuri de vreo douăzeci.

La un moment dat, podul, care se află la o înălțime de aproximativ cinci metri deasupra apei, a cedat sub greutatea pelerinilor și s-a prăbușit. Majoritatea oamenilor au reușit să iasă singuri din apă sau să fie salvați de cei prezenți, cu excepția a două femei.

Șapte dintre răniți au scăpat cu răni ușoare, dar au rămas sub supraveghere medicală pentru că au stat mult timp în apă rece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS