7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePutin a acuzat Statele Unite că au atacat conductele Nord Stream

Putin a acuzat Statele Unite că au atacat conductele Nord Stream

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat, miercuri, Statele Unite că sunt responsabile pentru atacurile asupra conductelor Nord Stream 1 și Nord Stream 2.

Vladimir Putin s-a dezlănuit, miercuri, în cadrul Săptămânii rusești a energiei, și a acuzat Statele Unite că au efectuat atacul asupra conductelor Nord Stream 1 și Nord Stream 2 pentru a tăia accesul Europei la energie ieftină și pentru a-și vinde gazul la prețuri mai mari. 

Președintele Rusiei califica această acțiune drept un „act de terorism internațional”

Totodată, președintele Rusiei califica această acțiune drept un „act de terorism internațional” care „subminează securitatea energetică a întregului continent”.

Președintele rus a subliniat că este „evident” că sabotajul a fost efectuat de singurul actor care are de câștigat de pe urma acestuia și a mai afirmat că SUA încearcă să rupă toate legăturile dintre Rusia și Europa și să slăbească potențialul industrial al Europei, transmite Baha.com.

Primele inspecţii efectuate la gazoductele Nord Stream 1 şi 2 „consolidează suspiciunile de sabotaj”

Primele inspecţii efectuate săptămâna trecută de autorităţile suedeze la locul scurgerilor de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, în Marea Baltică, „consolidează suspiciunile de sabotaj”, prin „detonări” care au cauzat „pagube importante”.

„Putem constata că au avut loc detonări în apropiere de Nord Stream 1 şi 2, în zona economică exclusivă suedeză, care au antrenat pagube importante gazoductelor”, a declarat într-un comunicat procurorul special însărcinat cu ancheta părţii suedeze.

„Inspecţiile la locul infracţiunii au consolidat suspiciunile unui sabotaj agravant. S-au făcut confiscări la faţa locului, care vor fi examinate”, a mai spus procurorul, notează News.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS