18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCât de periculoase sunt pastilele de supt de pe piaţă

Cât de periculoase sunt pastilele de supt de pe piaţă

Un studiu realizat de InfoCons a scos la iveală cât de periculoase sunt pastilele de supt de pe piaţă. Au fost analizate 31 de produse tip comprimate de supt, iar acestea conţin până la 6 E-uri, iar pe aproape 70% din etichete nu este menționată cantitatea de zahăr.

InfoCons a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip comprimate de supt.

În cele ce urmează se vor aborda aspecte precum: cantitate de aditivi alimentari, cantitate de zahăr și îndulcitori, arome identificate, substanțele active folosite, precum și informații utile referitoare la prospect, conform antena3.ro.

Au fost analizate 31 de produse tip comprimate de supt

În cadrul studiului au fost analizate 31 de produse tip comprimate de supt.

Conform studiului realizat de InfoCons, 100% dintre pastilele ale căror etichete au fost supuse „radiografiei” conțin E-uri, într-o mai mică sau mai mare măsură. Pastilele de supt care au făcut obiectul studiului conțin în medie până la 2 E-uri, numărul minim de E-uri descoperit pentru acest tip de produse fiind 1, în timp ce numărul maxim descoperit este 6.

Pe aproape 70% din etichete nu este menționată cantitatea de zahăr!

Pe aproape 70% din etichete nu este menționată cantitatea de zahăr! În urma efectuării studiului, s-a constat faptul că zahărul apare menționat pe majoritatea etichetelor, însă pe aproape 70% din etichete nu este menționată și cantitatea. Conform studiului InfoCons, zahărul din pastilele de supt se încadrează pe o scală între 0 și 1,5 g per pastilă, în timp ce îndulcitorul este regăsit într-o cantitate încadrată între 0 și 1.1 g.

În urma efectuării studiului, s-a remarcat faptul că pastilele de supt pot conține îndulcitori de diferite tipuri. Această informație trebuie luată în considerare cu precădere de pacienții ce suferă de diabet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS