10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate500 de răniţi în urma unui cutremur în nordul Iranului

500 de răniţi în urma unui cutremur în nordul Iranului

Peste 500 de persoane au fost rănite – majoritatea uşor – într-un cutremur de magnitudinea 5,4 care a avut loc miercuri în nord-vestul Iranului, informează News.ro.

”Cutremurul, care a avut loc la zece kilometri adâncime, în provincia Azerbaidjanul de Vest, a rănit 528 de persoane, dintre care 135 au fost spitalizate”, a anunţat la televiziunea de stat guvernatorul regiunii, Mohammad Sadegh Motamedian.

Seismul şi replicile care i-au urmat au ”distrus 50 de case şi au avariat alte 500 de case în 12 sate din provincie”, a precizat el.

Televiziunea iraniană de stat a difuzat înregistrări video care surprind distrugeri în timpul cutremurului, care a avut loc miercuri, către ora locală 3.30 (şi ora României).

Un purtător de cuvânt al serviciilor iraniene de urgenţă, Mojtaba Khaledi, a anunţat la televiziunea publică că alimentarea cu ”electricitate şi apă a fost întreruptă în sate” din apropierea oraşelor Salmas şi Khoy, situate aproape de epicentrul cutremurului.

Iranul se afă la confluenţa mai multor plăci tehtonice şi înregistrează o activitate seismică frecventă.

Cel mai sângeros cutremur din Iran, de magnitudinea 7,4, în 1990, s-a soldat cu 40.000 de morţi şi 300.000 de răniţi, în nord, şi a lăsat fără adăpost un milion şi jumătate de oameni.

În 2003, un cutremur cu magnitudinea de 6,6, în sud-estul Iranului, a ras de pe suprafaţa pământului oraşul de cărămidă de noroi Bam şi s-a soldat cu 31.000 de morţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS