17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParchetul a deschis două dosare penale în scandalul sexual în care este implicat deputatul Aurel Bălăşoiu

Parchetul a deschis două dosare penale în scandalul sexual în care este implicat deputatul Aurel Bălăşoiu

Parchetul General a anunțat, marți, că a deschis un dosar penal pentru act sexual cu un minor, în urma imaginilor apărute în spațiul public cu deputatul Aurel Bălășoiu în ipostaze intime cu un băiat, precum și un dosar penal pentru viol, după ce a fost făcută plângere împotriva parlamentarului.

Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a anunțat că s-a sesizat din oficiu, marți, cu privire la infracțiunea de act sexual cu un minor, „ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la săvârșirea acestei fapte de către o persoană având calitatea de deputat în Parlamentul României”.

Totodată, pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică a fost deschis un al doilea dosar pentru infracțiunea de viol, după ce a fost depusă plângere penală împotriva aceleiași persoane.

Parchetul General precizează că în ambele dosare urmărirea penală se desfășoară in rem.

Deputatul Aurel Bălăşoiu nu recunoaşte nimic

Tot marți, deputatul Aurel Bălășoiu a cerut să intre în concediu de la Parlament pentru zilele de plen din următoarele trei săptămâni.

Potrivit Regulamentului Camerei, deputații au dreptul la opt zile de concediu pentru probleme personale.

Sâmbătă, PSD a anunțat excluderea din partid a deputatului Aurel Bălășoiu, spunând că se așteaptă ca acesta să demisioneze urgent din Parlament. Partidul a vorbit despre „încălcarea legii, a demnității umane și a moralei creștine”, fără a preciza însă despre ce este vorba.

Imagini în care ar apărea deputatul în ipostaze intime alături de un băiat au fost publicate de Gândul.

Deputatul Aurel Bălăşoiu a susținut că nu este el în imaginile care l-ar surprinde în ipostaze intime alături de un băiat și că nu îl cunoaşte pe tânărul din fotografii.

El a mai spus că nu îşi va da demisia şi din funcția de parlamentar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS