16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFost senator şi prefect PNL, acuzat că fură curent

Fost senator şi prefect PNL, acuzat că fură curent

Cătălin Boboc, fost senator PNL, este acuzat că, la o casă din orașul Brăila care i-ar aparține, s-ar fi găsit, în urma unui control, o racordare ilegală la rețeaua de curent electric, informează Digi24.

Poliția a deschis un dosar, dar liderul PNL susține că nu este adevărat nimic și că ar fi vorba de o răzbunare politică.

Într-o intervenție la DigiFM, Cătălin Boboc a susținut că nu există acuzații la adresa sa și că ancheta poliției vizează o altă casă, aflată la altă adresă decât locuința sa. 

„Un angajat din cadrul SDEE Muntenia Nord – Sucursala Brăila a sesizat, marți, ofițerul de serviciu al Politiei Municipiului Brăila cu privire la faptul că în urma unor verificări, efectuate pe raza municipiului, ar fi identificat un contor branșat ilegal, aflat sub tensiune”, se arată într-un comunicat al IPJ Brăila.

”În cauză a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, conform Legii nr. 123/2012 a energiei electrice și gazelor naturale” au transmis reprezentanții IPJ Brăila. 

PSD a reacționat, marți, prin vocea purtătorului de cuvânt al partidului, care cere ca PNL să se delimiteze de acuzațiile aduse lui Boboc.

„În legătură cu cercetarea penală pentru furt de energie demarată împotriva liberalului Cătălin Boboc, așteptăm ca PNL să își clarifice cât mai repede poziția în această chestiune. În contextul crizei energetice, în care cetățenii mizează pe măsuri de protecție din partea guvernului, un astfel de caz poate afecta serios credibilitatea Coaliției, din care face parte și PSD.

Ne așteptăm, așadar, ca până când autoritățile vor ajunge la o concluzie în acest dosar, cei din PNL să se delimiteze de suspiciunile care planează asupra colegului lor de partid”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea.

Boboc, acuzat de colegi că trădează pentru PSD

Cătălin Boboc a declarat pentru Digi24.ro că este „un fake news care nu are legătură cu el” și a explicat că ar fi vorba de o răzbunare a unor colegi de la PNL Brăila cu care se află  în conflict de mai multă vreme.

De altfel, el a postat marți pe pagina sa de Facebook un mesaj aluziv la adresa celor care îi crează probleme cu aceast scandal.

„Nu am nicio treabă cu această chestiune, eu am actele în regulă”, a spus Boboc. 

Surse din conducerea PNL susțin că la PNL Brăila există o veche rivalitate între actualul șef al filialei și Boboc, fost deputat, fost senator, fost prefect al județului și fost secretar de stat la Ministerul Muncii, de unde a fost schimbat din funcție de către partid în luna august a acestui an.

Acesta este suspectat de către șefii săi că ar avea relații mult prea strânse cu cei de la PSD Brăila, fieful lui Mihai Tudose.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS