2.8 C
Craiova
sâmbătă, 3 decembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateBarajele mici din țară, inspectate de Administraţia Naţională Apele Române

Barajele mici din țară, inspectate de Administraţia Naţională Apele Române

Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) a început inspecţia barajelor din ţară, 2.095 dintre acestea fiind încadrate în categoriile C şi D, a anunţat, marţi seară, ministrul Mediului, Tanczos Barna, citat de News.ro.

”Administraţia Naţională Apele Române a început inspecţia barajelor. În urma hotărârii CNSU, în următoarele săptămâni vor fi verificate cele 2.095 de baraje din ţară încadrate în categoriile C şi D. Acestea sunt baraje de mică capacitate, de importanţă normală şi redusă”, a deeclarat Barna.  

Potrivit acestuia, în urma evenimentului de la Roşia Montană, s-au dispus aceste controale în scopul preîntâmpinării unor evenimente asemănătoare care ar putea avea consecinţe negative la nivelul comunităţilor.  

”Echipele formate din specialiştii ANAR controlează starea tehnică a barajelor şi până la data de 20 noiembrie vom avea un raport complet, la nivel naţional, despre calitatea şi siguranţa acestor baraje”, a mai afirmat Tanczos Barna.  

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni seară, ca barajele din întreaga ţară să fie verificate pentru a nu mai apărea stuaţii care să pună populaţia în pericol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS