14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBarajele mici din țară, inspectate de Administraţia Naţională Apele Române

Barajele mici din țară, inspectate de Administraţia Naţională Apele Române

Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) a început inspecţia barajelor din ţară, 2.095 dintre acestea fiind încadrate în categoriile C şi D, a anunţat, marţi seară, ministrul Mediului, Tanczos Barna, citat de News.ro.

”Administraţia Naţională Apele Române a început inspecţia barajelor. În urma hotărârii CNSU, în următoarele săptămâni vor fi verificate cele 2.095 de baraje din ţară încadrate în categoriile C şi D. Acestea sunt baraje de mică capacitate, de importanţă normală şi redusă”, a deeclarat Barna.  

Potrivit acestuia, în urma evenimentului de la Roşia Montană, s-au dispus aceste controale în scopul preîntâmpinării unor evenimente asemănătoare care ar putea avea consecinţe negative la nivelul comunităţilor.  

”Echipele formate din specialiştii ANAR controlează starea tehnică a barajelor şi până la data de 20 noiembrie vom avea un raport complet, la nivel naţional, despre calitatea şi siguranţa acestor baraje”, a mai afirmat Tanczos Barna.  

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni seară, ca barajele din întreaga ţară să fie verificate pentru a nu mai apărea stuaţii care să pună populaţia în pericol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS