4.5 C
Craiova
miercuri, 30 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateAvocații ruși, copleșiți de numărul cererilor de ajutor din partea bărbaților care vor să evite mobilizarea în Ucraina

Avocații ruși, copleșiți de numărul cererilor de ajutor din partea bărbaților care vor să evite mobilizarea în Ucraina

Avocații ruși spun că sunt copleșiți de numărul imens de cereri de ajutor din partea rușilor care încearcă să scape de apelul președintelui Vladimir Putin la mobilizare pentru a lupta în Ucraina, potrivit Le Monde.

„Lucrăm nonstop”, a declarat pentru Reuters Serghei Krivenko, care conduce Citizen Army Law, un grup pentru drepturile omului format din aproximativ 10 avocați.

Serghei Krivenko a subliniat: „Oamenii sunt smulși din viața lor normală. Aceasta este o mobilizare pe termen nelimitat în timpul războiului. Aceasta poate dura luni sau ani de zile. Este posibil ca oamenii să nu se mai întoarcă… Este aproape imposibil să părăsești armata. Singura soluție este moartea, rănirea sau închisoarea pentru nerespectarea ordinelor (…). Cei care vin la noi sunt panicați. Ei nu înțeleg ce se întâmplă. Ei mobilizează pe oricine. Iar legea le permite să recruteze pe oricine”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS