24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUcraina, afectată de un nou val de Covid

Ucraina, afectată de un nou val de Covid

Autorităţile de la Kiev au recomandat luni reintroducerea purtării obligatorii a măştilor de protecţie în locuri publice – împotriva unui nou val Covid-19 -, în contextul în care sistemul ucrainean de sănătate se află sub presiune din cauza invaziei ruse, relatează AFP, citată de News.ro.

”Autorităţile oraşului îndeamnă locuitorii Kievului să poarte din nou măşti de protecţie în transportul public, în locurile de primire a clientelei şi în locuri de învăţământ”, din cauza creşterii numărului cazurilor de Covid-19, a anunţat Primăria Kievului într-un mesaj postat pe canalul său de Telegram.

În ultima săptămână, la Kiev s-au înregistrat 2.515 de cazuri de Covid-19, 242 de spitalizări şi 22 de morţi, potrivit unui bilanţ oficial.

În perioada 19-25 septembrie, în Ucraina s-au înregistrat 44.137 de cazuri de Covid-19, iar 161 de persoane au murit din cauza acestei boli, potrivit Ministerului ucrainean al Sănătăţii.

Adjunctul ministrului ucrainean al Sănătăţii, Igor Kuzin şi-a exprimat săptămâna trecută îngrijorarea faţă de o creştere a numărului cazurilor de Covid-19, la postul german Deutsche Welle.

Sistemul de sănătate ”înregistrează pierderi zilnic”, din cauza războiului, a subliniat el.

Igor Kuzin i-a îndemnat pe ucraineni să se vaccineze, apreciind că restricţiile în vederea unei încetiniri a răspândirii Covid-19 ar fi dificil de pus în practică, în contextul în care populaţia se ”concentrează asupra altui inamic”.

Vârful noului val era aşteptat în perioada de la sfârşitul lui septembrie şi începutul lui octombrie, potrivit lui Igor Kuzin.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) sublinia în august că, odată cu apropierea iernii, sistemul de sănătate al Ucrainei urmează să se confrunte cu provocări fără precedent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS