3.1 C
Craiova
duminică, 27 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Energiei: Manipularea gazului rusesc a început în a doua parte a anului trecut

Ministrul Energiei: Manipularea gazului rusesc a început în a doua parte a anului trecut

Încă din a doua parte a anului trecut s-a început o manipulare a gazului rusesc, ceea ce a dus la explozia prețurilor gazelor naturale pe piața europeană, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

„Există flux de gaze naturale pe interconectorul dintre Grecia și Bulgaria. Asta înseamnă că s-a operaționalizat coridorul vertical care poate aduce gaze din Azerbadjan și din porturile grecești prin acest acest coridor în Bulgaria, România și de aici către Republica Moldova sau către Europa Centrală”, a spus Popescu, într-o conferință organizată de Profit.ro.

Lucrăm la tranzitul acestor gaze din Azerbaidjan și de provenienta LNG pentru a putea să le aducem în România.

„Vom avea gaze în această iarnă. Importurile care veneau până acum din Federația Rusă vor veni și din alte surse. Gazele naturale vin în continuare în România. Marea majoritate nu sunt gaze rusești”, a spus el, conform HotNews.

România și-a îndeplinit angajamentul de a avea peste 80% din depozite acoperite cu volumul necesar de gaz natural

„Suntem o țară care își produce peste 80% din necesarul de gaze naturale din producția națională. Este un lucru important, care ne dă o anumită stabilitate în furnizare“, susține, Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei.

La 1 octombrie, spune el, România și-a îndeplinit angajamentul de a avea peste 80% din depozite acoperite cu volumul necesar de gaz natural.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS