19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumărul tinerilor care pleacă din țară s-a dublat în ultimii 10 ani

Numărul tinerilor care pleacă din țară s-a dublat în ultimii 10 ani

O analiză bazată pe informații furnizate de Comisia Europeană (Eurostat), Institutul Național de Statistică, precum și date extrase din cercetarea sociologică Barometrul Tinerilor din România 2022 relevă că numărul tinerilor care părăsesc România s-a dublat în ultimul deceniu. Peste 60% din tinerii români consideră că țara merge într-o direcție greșită și nu au încredere în Parlament, Guvern și Președinție, notează G4Media.

Deși se află printre primele locuri în UE la numărul de tineri în cifre absolute, cu peste 3 milioane de tineri cu vârste între 15 și 29 de ani, ca procent din totalul populației, România se află sub media UE27 de 16,3%, cu 16%. 2 din 3 tineri cred că țara se îndreaptă într-o direcție eronată și din ce în ce mai mulți decid să plece din România definitiv.

Studiul a fost realizat de Alexandru Manda,  masterand în Dreptul Uniunii Europene la Universitatea din București și membru în conducerea Consiliului Consultativ pentru Tineret al Consiliului Europei, cu sprijinul IRES și al Societății Academice Române.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS