2.8 C
Craiova
sâmbătă, 3 decembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateCe obligaţie au românii care dețin fosă septică. Riscă amenzi de peste 5.000 de lei

Ce obligaţie au românii care dețin fosă septică. Riscă amenzi de peste 5.000 de lei

O lege îi obligă pe proprietarii de fose septice să se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate. Termenul limită este 30 octombrie 2022.

Fosele septice vor fi declarate la Primărie. Toți românii care dețin „un sistem individual adecvat de epurare” (o fosă septică) sunt obligaţă să se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate.

Proprietarii de fose septice au obligația de înscriere în Registru

Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 714 din 26 mai 2022, proprietarii de fose septice au obligația de înscriere în Registru „în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate”, conform stiripesurse.ro.

În cazul celor care aveau o fosă septică sau o stație proprie de epurare la data aprobării hotărârii, termenul de înscriere în registru este de 180 de zile de la data intrării în vigoare a legii. Fiecare administrație locală are obligația întocmirii acestui registru.

Persoanele fizice și juridice, care nu respectă această prevedere, riscă amenzi sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei.

Primăriile care nu întocmesc acest registru riscă, de asemenea, amenzi de la 10.000 de lei la 15.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS