29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Uraganul Ian a lovit Florida

(VIDEO) Uraganul Ian a lovit Florida

-

Ian, furtuna de categoria 4, a lovit miercuri coasta de vest a Floridei, potrivit Centrului Național pentru Uragane, care a avertizat despre „un val de furtună care pune viața în pericol, cu vânturi catastrofale și inundații”.

Descris ca “extrem de periculos”, uraganul de categorie 4 din 5 este însoțit de rafale de vânt care ating viteze de până la 240 km/h. Uraganul a lovit coasta de sud-vest a insula Cayo Costa, lângă Fort Myers și Cape Coral.

Până miercuri seara, peste 2 milioane de oameni erau fără curent în stat, iar comunitățile de pe coasta de vest a Floridei au emis restricții obligatorii. Miercuri noaptea, furtuna s-a slăbit treptat până la un uragan de categoria 1, dar ploile abundente au continuat să lovească statul, iar avertismentele de furtună au rămas în vigoare. Centrul Național pentru Uragane a avertizat despre „un val de furtună care amenință viața, vânturi catastrofale și inundații în Peninsula Florida”, cu milioane de oameni sub ordine de evacuare. Între timp, în toată Cuba, locuitorii au rămas fără curent după întreruperi masive în urma lui Ian.

Zborurile de pe Aeroprtul Jacksonville, anulate

Toate zborurile din aeroportul din Jacksonville au fost anulate. Claire Cardona, terminalul de la Aeroportul Internațional Jacksonville va fi închis joi, iar toate zborurile de intrare și de ieșire sunt anulate, a spus aeroportul. Aeroportul a, făcut anunțul pe rețelele de socializare miercuri seara și le-a cerut pasagerilor să-și contacteze companiile aeriene pentru a face reprogramarea.

Aeroportul a declarat miercuri dimineață că va rămâne deschis atâta timp cât companiile sale partenere și Administrația Federală a Aviației consideră condiții sigure pentru zbor. Jacksonville, aflat pe coasta atlantică a Floridei, și-a închis toate cele trei plaje miercuri, în pregătirea pentru impactul uraganului Ian. Serviciul Național de Meteorologie din Jacksonville a avertizat cu privire la inundații extinse, în special în nord-estul Floridei, potrivit www.nbcnews.com.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiova: Doi tineri, reținuți pentru vânzarea de substanțe psihoactive

Doi tineri au fost reținuți pentru vânzarea de substanțe...

ȘTIRI GdS