4 C
Craiova
sâmbătă, 3 decembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateAutoritățile din Finlanda vor închide granița pentru turiștii ruși, începând de la miezul nopții

Autoritățile din Finlanda vor închide granița pentru turiștii ruși, începând de la miezul nopții

Autoritățile din Finlanda au anunțat că vor închide granița pentru turiștii ruși începând de la miezul nopții, potrivit Reuters.

Finlanda își va închide granița pentru turiștii ruși de la miezul nopții, ora locală, ceea ce va duce la o scădere semnificativă a traficului transfrontalier, a anunțat joi guvernul finlandez.

Numărul mare de ruși care intră în Finlanda ar putea pune în pericol relațiile internaționale ale Finlandei

Numărul mare de ruși care intră în Finlanda ar putea pune în pericol relațiile internaționale ale Finlandei, a declarat ministrul de externe Pekka Haavisto, într-o conferință de presă. Intrarea pentru vizite familiale, precum și pentru muncă și studii, va fi în continuare permisă, a adăugat el.

Vinerea trecută, Finlanda a anunțat că va lua măsuri pentru a limita „semnificativ” intrarea cetăţenilor ruşi pe teritoriul său.

După ce preşedintele Vladimir Putin a anunţat miercuri mobilizarea a 300.000 de rezervişti, în contextul războiului din Ucraina, mulţi ruşi încearcă să îşi părăsească ţara. Destinaţiile cele mai căutate sunt foste republici sovietice cum ar fi Kazahstanul, Armenia şi Georgia, unde nu au nevoie de vize şi pot conta pe mulţi vorbitori de rusă.

Finlandezii nu şi-au închis frontiera cu Rusia după ce forţele ruse au invadat Ucraina în 24 februarie

Finlandezii nu şi-au închis frontiera cu Rusia după ce forţele ruse au invadat Ucraina în 24 februarie, dar au redus numărul de programări la consulate pentru cetăţenii ruşi care solicită vize.

Joi, prim-ministrul Sanna Marin a declarat că guvernul pe care îl conduce evaluează riscurile prezentate de cei care trec prin Finlanda şi caută metode de reducere drastică a tranzitului din Rusia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS