10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCiucă: Probabilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare este ”una mică”

Ciucă: Probabilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare este ”una mică”

Premierul Nicolae Ciucă consideră că probabilitatea ca Federaţia Rusă să folosească arme nucleare este ”una mică”. El a explicat că decizia de a folosi asemenea instrumente în cadrul unui conflict nu este una pur politică şi nu aparţine unui singur om.

Ciucă este de părere însă că toate scenariile trebuie luate în calcul în analizele realizate de specialiştii militari. ”Eu cred că în momentul de faţă nu am pierdut acel minim de raţiune în care să gândim că, dacă folosim arma nucleară, rezolvăm situaţia conflictului sau cineva are de câştigat de pe urma folosirii ei”, afirmă premierul.

Ciucă: „Probabilitatea ca Federația Rusă să atace instalații militare de pe teritoriul României este „mică”, totuși scenariul nu trebuie neglijat.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat într-un interviu difuzat miercuri de Antena 3 că probabilitatea ca Federația Rusă să atace instalații militare de pe teritoriul României este „mică”, totuși scenariul nu trebuie neglijat.

„Asa cum arată lucrurile acum, acest scenariu nu poate să fie neglijat, el trebuie să reprezinte o ipoteză de analiză la nivelul specialiştilor militari. Probabilitatea de a se întâmpla, din punctul meu de vedere, este una mică pentru că am putut să vedem în acest interval de timp, din februarie până azi, că nu a fost o dinamică a acţiunii militare astfel încât să poată să dea încredere (armatei ruse, n.r.) că poate să angajeze dincolo de Ucraina şi alte ţări, or ştim foarte bine că orice lovitură pe teritorul unui stat membru NATO înseamnă de la sine o acţiune impotriva Alianţei, iar răspunsul este pe măsură”, a afirmat Ciucă.

O eventuală folosire a armelor nucleare în războiul din Ucraina este o decizie care nu îi aparține exclusiv lui Vladimir Putin

O eventuală folosire a armelor nucleare în războiul din Ucraina este o decizie care nu îi aparține exclusiv lui Vladimir Putin, a adăugat premierul.

„Întrebuințarea armelor nucleare nu este o decizie care să aparțină doar unui singur om, și nu este o decizie doar politică. Este o decizie care se duce la îndeplinire de mai mulți factori, or eu cred că în momentul de față nu am pierdut acel minim de rațiune în care să gândim că dacă folosim arma nulceară rezolvăm conflictul sau că cineva câștigă de pe urma folosirii ei“, a explicat Ciucă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS