4.5 C
Craiova
miercuri, 30 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateAvarie la rafinăria Petrobrazi. Au fost eliberate în atmosferă pulberi de catalizator

Avarie la rafinăria Petrobrazi. Au fost eliberate în atmosferă pulberi de catalizator

O avarie s-a produs, miercuri, la instalaţia de cracare catalitică a rafinăriei OMV Petrobrazi, incidentul fiind anunţat prin apel la 112, informează Garda de Mediu Prahova.

Conform sursei citate, din primele informaţii obţinute de la faţa locului, avaria s-a produs ca urmare a căderii de tensiune din staţia electrică proprie a operatorului, astfel că s-a oprit accidental funcţionarea cazanelor de abur, ceea ce a condus la oprirea forţată a mai multor instalaţii tehnologice, conform Agerpres.

„În procesul de repornire a instalaţiei tehnologice de cracare catalitică, ca urmare a unor defecţiuni tehnologice la sistemul de separare catalizator de gazele arse, acestea nu au mai urmat traseul de filtrare, ceea ce a condus la eliberarea în atmosferă de pulberi de catalizator (praf de culoare albă) cu miros specific acestuia, provocând disconfort locuitorilor din împrejurimi”, precizează Garda de Mediu.

Procesul de repornire este în continuare în desfăşurare în vederea asigurării atingerii parametrilor de funcţionare, operatorul estimând un interval de circa patru ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS